Η ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας συνεχίζοντας την θεατρική πορεία της παρουσιάζει φέτος την κωμωδία "Ντόκτορ Τσέχωφ" του Νιλ Σάιμον.

 

Πρόκειται για μια σπονδυλωτή κωμωδία.

 

Στο θεατρικό αυτό έργο συνομιλούν, δύο μεγάλοι θεατρικοί συγγραφείς, δύο χώρες και δύο εποχές, η Ρωσία του 19ου αιώνα και η Αμερική του 20ου αιώνα.

 

Ο Νηλ Σάιμον διασκευάζει, μικρές σύντομες ιστορίες του Αντόν Τσέχωφ, οι οποίες είναι εξαιρετικά πνευματώδεις, υπερβολικά αστείες και ακόμη και σήμερα  απίστευτα επίκαιρες.

 

Στις ιστορίες του Αντόν Τσέχωφ, που επέλεξε να διασκευάσει ο Νηλ Σάιμον απεικονίζεται η απλότητα της καθημερινής ζωής και  με χιουμοριστικό τρόπο καταδεικνύονται από τον Νηλ Σάιμον τα προβλήματα της καθημερινότητας των ηρώων των ιστοριών αυτών.

 

Εννέα μικρές ιστορίες αποτελούν τη δομική σχεδίαση του έργου, με δύο απο αυτές "Η Ακρόαση" και το " Πολύ αργά για ευτυχία" να είναι πρωτότυπες σκηνές του Ν. Σάιμον και στις οποίες διακρίνεται ένα πιο ρεαλιστικό και ανθρώπινο στοιχείο.

 

Από τη μία, μια νεαρή ηθοποιός με όνειρα και ελπίδες αναζητά την ευτυχία της σε μια οντισιόν και από την άλλη, δύο ηλικιωμένοι άνθρωποι αναρωτιούνται αν προλαβαίνουν να ξαναζήσουν έναν μεγάλο έρωτα.

 

Στις υπόλοιπες διασκευασμένες σύντομες σκηνές τα πρόσωπα του έργου, φτάνουν στα όρια της φαιδρότητας, προκαλούν το γέλιο αλλά και αποδεικνύουν ολοφάνερα, το μόχθο, τα βάσανα αλλά και τους αγώνες του απλού λαού, τη διαφθορά της  αριστοκρατίας, τα αδιέξοδα της γραφειοκρατίας αλλά και τη ματαιότητα να διεκδικείς και να αγωνίζεσαι.

 

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της στέγης φίλων γραμμάτων και τεχνών Καβάλας, με δημιουργική διάθεση, με συλλογική προσπάθεια, δυνατά και απτόητα απέναντι στις σημερινές δυσκολίες στέγασης που αντιμετωπίζει ο Σύνδεσμος, συνεχίζει για ακόμη μια χρονιά την θεατρική πορεία της.

 

Στις τόσες αβεβαιότητες τη εποχής, δεν θα αφήσουμε να χαθεί οτιδήποτε αφιλοκερδές. Προσπαθούμε ως μέλη της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας της στέγης, να είμαστε πάντα σε θέση να παράγουμε μια υγιή και γεμάτη μνήμη συλλογικότητας, η οποία θα έχει την έννοια του εαυτού της  και της ζωής.

 

Υπεύθυνη του θεατρικού τμήματος του ΣΦΓΤ Καβάλας Μαρία Κολτσακίδου

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

 

Σκηνοθετική επιμέλεια: Μαρία Κολτσακίδου

Ενδυματολογική επιμέλεια: Μυρτώ Δούδα-Σοφία Κουκιά

Σκηνογραφική επιμέλεια- Μουσικές επιλογές: Μαρία Κολτσακίδου

Επιμέλεια Φωτισμού- Ήχου: Χρήστος Βάσιος-Φωτεινή Αγγελίδη

Σχεδιασμός αφίσας: Παναγιώτα Μεταλλίδου

 

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Χρύσα Αγγελοπούλου

Χαρά Βελισσαρίου

Ελένη Βλαχάκη

'Ελσα Βλάχου

Στέλλα Γκανιάτσου

Μυρτώ Δούδα

Ιορδάνης Καλαιτζίδης

Ξένια Κοθωνίδου

Γιώργος Κοτόπουλος

Ιωάννης Κουκιάς

Σοφία Κουκιά

Νικολέτα Μαρκοπούλου

Παναγιώτα Μεταλλίδου

Μανώλης Παπαδόπουλος

Σπύρος Στάμος

Στέλλα Τσολακίδου

Μάγδα Χατζηδημητρίου

Μιχαλης Χατζηιορδάνου

"Ντόκτορ Τσέχωφ" του Νιλ Σάιμον. 

 

Παρασκευή 17 μέχρι και Κυριακή 19 Μαΐου στις 9:15 στο θεατράκι της στέγης.

 

(φωτογραφία από πρόβα του έργου)